De designs van Sûr Atelier zijn tijdloos en minimalistisch. Ze hebben een moderne stijl met een goede pasvorm die eventueel op maat aangepast kan worden. Omdat alle kleding lokaal in het atelier in Haarlem wordt gemaakt en Sûr nagenoeg geen voorraad heeft, draagt Sûr bij aan Slow Fashion en duurzaamheid. Om de levensduur van je bestaande en Sûr kleding te maximaliseren, is het belangrijk dat je de kleding goed wast en verzorgt. Kijk hier voor onze wasvoorschriften >

Maar je kan nog veel meer doen om jouw kleding zo lang mogelijk mooi te houden. Hieronder 5 tips.

1. Laat je kleding luchten

Was alleen als het echt nodig is. Als je het kledingstuk hebt gedragen, kun je het op een hanger buiten hangen. Zo kan kan het kledingstuk goed doorwaaien en weer fris ruiken zonder dat hier een wasbeurt aan te pas hoeft te komen. 

2. Was je kleding op de juiste manier

Is het toch nodig om het kledingstuk te wassen? Was je kleding dan op een lage temperatuur. Wij raden altijd aan om je kleding op maximaal 30 graden te wassen. En was je kledingstuk binnenstebuiten. Dit zorgt ervoor dat ze minder snel vervagen en hun kleur behouden. 

3. Repareer gaatjes en losse naden op tijd

Om te voorkomen dat kleine gaatjes en naden groter worden, is het goed om ze op tijd te repareren. Je kan ze meestal simpel met naald en draad repareren. Of maak gebruik van onze herstel- en reparatieservice (Ali reparatie) door je kledingstuk langs te brengen in ons atelier. 

4. Leg lavendel in je kast

De geur van lavendel verdrijft motten en zorgt ervoor dat je kleding langer fris ruikt. Je kan een los bosje lavendel in je kast leggen of zelf geurbuiltjes maken met een stoffen zakje.

5. Kies voor kwaliteit

Door te kiezen voor kleding die gemaakt is van kwalitatief goede stoffen, zal de levensduur van jouw kleding langer zijn. Bij Sûr doen we ons best om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen van een goede kwaliteit te werken.