Bij Sûr doen we ons best om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen van een goede kwaliteit te werken. De meeste stoffen zijn gemaakt van 100% natuurlijke vezels en zijn daardoor soms kwetsbaarder. Dit vraagt om extra zorg bij het wassen. 

Daarom hebben we hieronder wat materiaaladvies voor jou op een rij gezet. Zo weet je hoe je jouw kleding het beste kan wassen, drogen en bewaren. 

Was sorteren

Voordat je jouw kleding gaat wassen, is het belangrijk om de was eerst goed te sorteren. Zorg ervoor dat je altijd met gelijke kleuren wast en de was eerst sorteert op basis van kleur. Vervolgens kan je de was scheiden op basis van het type textiel en de temperatuur waarmee je de kleding mag wassen. Wij raden altijd aan om met een maximale temperatuur van 30°C te wassen. Goed voor het milieu en je kleding.

Linnen

Was linnen op een wol- of zijdewasprogramma, bij voorkeur koud en anders met een maximale temperatuur van 30°C. Niet in de droger. Was het met gelijke kleuren. Bewaar linnen kleding hangend om kreukvorming te voorkomen. Strijk linnen in nog iets vochtige toestand met het strijkijzer op de hoogste stand.

Viscose

Was viscose op een wol- of zijdewasprogramma, bij voorkeur koud en anders met een maximale temperatuur van 30°C. Niet in de droger. Liggend drogen is het beste. Was het met gelijke kleuren. Strijk het kledingstuk aan de binnenkant en niet op de hoogste stand. Het kledingstuk kan het beste hangend bewaard worden.

Katoen

Was katoen op fijne was, stel de temperatuur niet hoger in dan 30°C. Was het met gelijke kleuren, vooral de donkere kleuren. Gebruik eventueel Colour Catcher doekjes om kleurdoorloop te voorkomen. Niet in de droger om krimp te voorkomen. Kleding kan zowel liggend als hangend worden bewaard.

Wol

Wollen kleding bij voorkeur chemisch laten reinigen. Bewaar wollen kleding gevouwen.

Wasmiddel

Je kan kiezen uit wasmiddel voor witte, donkere en bonte was. Er bestaat ook wasmiddel speciaal voor stoffen zoals wol, maar wij raden aan om jouw wollen kleding chemisch te laten reinigen voor een zo lang mogelijke levensduur. Verder heb je nog de keuze tussen waspoeder en vloeibaar wasmiddel. Nog beter voor het milieu is om je wasmiddel zelf te maken.

De designs van Sûr Atelier zijn tijdloos en minimalistisch. Ze hebben een moderne stijl met een goede pasvorm die eventueel op maat aangepast kan worden. Omdat alle kleding lokaal in het naaiatelier in Haarlem wordt gemaakt en Sûr nagenoeg geen voorraad heeft, draagt Sûr bij aan Slow Fashion en duurzaamheid. Wist je dat we bij Sûr ook een herstel- en reparatieservice hebben? Hierdoor kan je de levensduur van bestaande en Sûr kleding maximaliseren.

Meer tips over de verzorging van je kleding? Lees hier verder >