Gratis verzending vanaf €200,-

Ontmoet onze makers

Wij werken met een missie en gaan voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zich veilig voelt. We bieden ambachtslieden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, zelfstandigheid in de maatschappij. Vertrouwen, warmte en veiligheid zijn belangrijke waarden voor ons. Een positieve impact voor de hele samenleving! Onze makers zijn allen Nieuwe Nederlanders met een ongelooflijke passie voor hun ambacht. Samen werken wij aan een prachtige en tijdloze collectie, waarin wij gebruik maken van van hoogwaardige en natuurlijke materialen. Alles wordt bij Sûr Atelier lokaal gemaakt. We bundelen onze krachten en vormen een unieke samenwerking van ambacht, sociaal ondernemen en integratie. 

De makers

Ontmoet Ahmed, jarenlang als kleermaker gewerkt in verschillende ateliers in Syrië en Turkije. Hij woont hier nu sinds een jaar met zijn vrouw en 3 puberkinderen en probeert een goede toekomst voor zijn gezin op te bouwen.

“Ik ben een Syrische Koerd en werk bij Sûr met Nederlanders. Daar ben ik heel erg blij mee”

Ontmoet Ruta, deze lieve enthousiaste dame afkomstig uit Eritrea is bij ons aan de slag gegaan in september nadat ze 1 dag opvang heeft gekregen voor haar 1,5 jarige dochter. ’s Morgens heeft ze naailes en ’s middags werkt ze in het Sûr café.

“bij Sûr ben ik altijd blij om met andere mensen te praten en ook te leren naaien en bakken”

Ontmoet Samar, afkomstig uit Syrië. In januari 2019 heeft ze al haar inburgering gehaald maar met haar taalcoach oefent ze het spreken extra veel

Bij Sûr vind ik het fijn dat ik collega’s om me heen heb. Het is altijd heel gezellig. Hier voel ik me goed

Ontmoet Selam,  afkomstig uit Eritrea. Elke dinsdagochtend komt ze om aan de sieraden te werken samen met Hind. Dat doet ze met veel plezier.  

“Ik vind het fijn om te werken aan de sieraden en mooie armbanden te maken”

Ontmoet Ali, een zeer ervaren kleermaker afkomstig uit Afganistan met een enorm hoog tempo. Beheerst alle technieken en verstelt, repareert of maakt kleding voor klanten. Sinds juli 2019 heeft Ali zijn eigen succesvolle naaiatelier binnen Sûr. 

Ontmoet Atiah afkomstig uit Syrië, moeder van 4 kinderen en zelfs al oma! Atiah is altijd vrolijk en in voor een gezellig praatje. Ze doet altijd goed haar best en werkt heel secuur en netjes.

“Ik vind het werk leuk en heb het altijd erg gezellig. Bij Sûr ben ik bij familie”

Ontmoet Zemedeh afkomstig uit Eritrea, nog niet zo lang bij Sûr en ook nog zoekende wat het beste bij haar past. Ze doet gezellig mee aan de kook workshops en naailesjes.

Ontmoet Parisa afkomstig uit Iran, een energieke en super lieve dame. Haar Nederlands is erg goed. Iedereen wordt bij Sûr uitgezwaaid met haar hoogtonige; “DoeiIII!”

“Ik voel hier allemaal familie. Ik wil hier nooit meer weg. We lachen, dansen, eten en huilen soms samen”

Ontmoet Tulassi, afkomstig uit Nepal, een vrolijke & goedlachse vrouw die als juf werkte en dat heel graag hier ook weer zou willen doen. Ze doet daarom enorm haar best om Nederlands te leren.

Ontmoet Shyar, afkomstig uit Syrië, een spontane man die niet bang is om Nederlands te spreken. Hij is een volleerd kleermaker en heeft vroeger grote gala en baljurken ontworpen en gemaakt.

”Ik ben een koerd uit Syrie en ik ben heel blij te werken bij Sûr waar ik veel Nederlanders ontmoet”

Ontmoet Noura, afkomstig uit Syrië waar ze handenarbeid juf is geweest. Samen met Margreet werkt ze bij Sûr aan haar portfolio zodat leraren kunnen kiezen wat ze met Noura willen maken. Ze loopt stage op de school van Mieke, ook een vrijwilliger. Ze heeft bijna haar B1 staatsexamen.

Ontmoet Senait afkomstig uit Eritrea. Moeder van 2 kinderen van 11 en 12 en houdt enorm van koken! Ze spreekt veel Engels en wil graag beter Nederlands leren spreken om uiteindelijk in de thuiszorg te kunnen werken.

Ontmoet Ghiyath afkomstig uit Syrië, zeer vriendelijke en hartelijke man die graag grapjes maakt. Hij spreekt al aardig Nederlands en wil graag zijn computervaardigheden verbeteren. Hij werkt 2 dagen per week in het atelier.

“Ik ben blij bij Sûr. Er is een goede sfeer en de collega’s zijn als vrienden. Het is meer dan werk alleen”

Ontmoet Ambika afkomstig uit Bhutan. Bij Sûr heeft ze leren naaien. Ze is nauwkeuring, precies en zeer leergierig. Vroeger sprak ze nauwelijks, was ze erg stil, en nu is ze erg goedlachs. Ze instrueert nu zelfs nieuwe collega’s.

“Alles is fijn bij Sûr. Hier kan ik rustig steeds meer leren”

Ontmoet Houda afkomstig uit Syrië, komt vooral om haar Nederlands te verbeteren. In haar woonomgeving staat ze bekend om haar geweldige kookkunsten. Ze laat haar collega’s regelmatig meegenieten.

“Ik ben blij te werken bij Sur omdat ik collega’s heb en zo steeds beter Nl ga spreken”

Ontmoet Eva afkomstig uit Spanje, op zaterdag werkt ze in het Sûr café om haar Nederlands te verbeteren. 

“Het is een nieuw leven voor mij in NL. Sûr geeft mij de kans om contact te hebben met andere culturen en achtergronden. Dat vind ik heel bijzonder aan Nederland. Ik heb ooit “Samen spelen is samen delen” gehoord. Dat vind ik mooi passen.”

Ontmoet Maha afkomstig uit Syrië, een hele vriendelijke vrouw die altijd een lach op haar gezicht heeft. Bij Sûr wil ze haar Nederlands verbeteren. Ze kan nog niet zo goed naaien maar wel goed haken en breien. Ze helpt met knoopjes aannaaien en andere eenvoudige handwerkzaamheden. Dat doet ze met heel veel plezier.

Ontmoet Samrawit uit Eritrea, lieve en bescheiden jonge vrouw. Ze spreekt goed Nederlands en werkt 2 dagen per week in de horeca. Ze heeft de werkzaamheden erg goed en snel opgepikt. Zij blijkt talent te hebben als barista en maakt de mooiste en lekkerste cappucino’s.  Ze is een aanpakker en erg leergierig.

Ontmoet Hind, afkomstig uit Syrië. Lieve vrouw die graag wil werken en het heerlijk vindt om sieraden te maken. Daarnaast houdt ze van koken en bakken en werkt ze bij Sûr om op een gezellige manier haar Nederlands te oefenen.

Ontmoet Mehrawit uit Eritrea, lieve en vrolijke vrouw die onder begeleiding van Veronique in de horeca werkt. Ze doet goed haar best en vind het leuk!

Pin It on Pinterest