Gratis verzending vanaf €200,-

Ontmoet onze makers

Wij werken met een missie en gaan voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zich veilig voelt. We bieden ambachtslieden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, zelfstandigheid in de maatschappij. Vertrouwen, warmte en veiligheid zijn belangrijke waarden voor ons. Een positieve impact voor de hele samenleving! Onze makers zijn allen Nieuwe Nederlanders met een ongelooflijke passie voor hun ambacht. Samen werken wij aan een prachtige en tijdloze collectie, waarin wij gebruik maken van van hoogwaardige en natuurlijke materialen. Alles wordt bij Sûr Atelier lokaal gemaakt. We bundelen onze krachten en vormen een unieke samenwerking van ambacht, sociaal ondernemen en integratie. 

De makers

Ontmoet Fatma uit Turkije, zelf gesolliciteerd bij Sûr met als doel haar Nederlands te verbeteren. Ze woont hier met haar man. Haar kinderen en kleinkinderen wonen nog in Turkije. Ze volgt de sieradenworkshop en zou graag willen leren naaien.

Ontmoet Nasim uit Pakistan, moeder van 5 kinderen waarvan er 2 zonen in Nederland wonen die goed voor haar zorgen. Ze woont helaas alleen en wil graag haar Nederlands verbeteren. 

Ontmoet Ahmed, jarenlang als kleermaker gewerkt in verschillende ateliers in Syrië en Turkije. Hij woont hier nu sinds een jaar met zijn vrouw en 3 puberkinderen en probeert een goede toekomst voor zijn gezin op te bouwen.

“Ik ben een Syrische Koerd en werk bij Sûr met Nederlanders. Daar ben ik heel erg blij mee”

Ontmoet Ruta, deze lieve enthousiaste dame afkomstig uit Eritrea is moeder van 2 kinderen. Ze volgt bij ons naailes en is erg leergierig.

“bij Sûr ben ik altijd blij om met andere mensen te praten en ook te leren naaien”

Ontmoet Blom, Nederlandse met een mode achtergrond. Ze helpt ons met het knippen van alle patronen en is daarnaast zeer creatief betrokken bij Sûr. Ze bouwt aan zichzelf om straks sterker de maatschappij in te stromen. 

Ontmoet Nesrin,  afkomstig uit Syrië. Komt één ochtend per week voor de naailes workshop en kan al een beetje naaien en borduren. Hiernaast komt ze om haar Nederlands te verbeteren. 

Ontmoet Ali, een zeer ervaren kleermaker afkomstig uit Afganistan met een enorm hoog tempo. Beheerst alle technieken en verstelt, repareert of maakt kleding voor klanten. Sinds juli 2019 heeft Ali zijn eigen succesvolle naaiatelier binnen Sûr. 

Ontmoet Atiah afkomstig uit Syrië, moeder van 4 kinderen en zelfs al oma! Atiah is altijd vrolijk en in voor een gezellig praatje. Ze doet altijd goed haar best en werkt heel secuur en netjes.

“Ik vind het werk leuk en heb het altijd erg gezellig. Bij Sûr ben ik bij familie”

Ontmoet Sawsan, afkomstig uit Syrië, een super enthousiaste dame die erg geniet van het samen zijn. Ze heeft een erg goede fijne motoriek en maakt enorm veel sieraden op dinsdagochtend. Haar Nederlands is weggezakt en ze is bij ons om de taal weer op te pikken. 

Ontmoet Parisa afkomstig uit Iran, een energieke en super lieve dame. Haar Nederlands is erg goed. Iedereen wordt bij Sûr uitgezwaaid met haar hoogtonige; “DoeiIII!”

“Ik voel hier allemaal familie. Ik wil hier nooit meer weg. We lachen, dansen, eten en huilen soms samen”

Ontmoet Amy, een bruisende dame met Japans, Australische roots. Ze heeft een mode achtergrond en komt 2 dagen per week om ons te helpen met knippen en allerlei aanverwante klusjes. Ze is erg leergierig!

Ontmoet Shyar, afkomstig uit Syrië, een spontane man die niet bang is om Nederlands te spreken. Hij is een volleerd kleermaker en heeft vroeger grote gala en baljurken ontworpen en gemaakt.

”Ik ben een koerd uit Syrie en ik ben heel blij te werken bij Sûr waar ik veel Nederlanders ontmoet”

Ontmoet Noura, afkomstig uit Syrië waar ze handenarbeid juf is geweest. Samen met Margreet werkt ze bij Sûr aan haar portfolio zodat leraren kunnen kiezen wat ze met Noura willen maken. Ze loopt stage op de school van Mieke, ook een vrijwilliger. Ze heeft bijna haar B1 staatsexamen.

Ontmoet Angélica afkomstig uit Ecuador. Volgt op donderdagochtend de naailes workshop. Ze heeft affiniteit en ervaring met naaiwerkzaamheden maar is er vooral voor de gezelligheid en afwisseling.

Ontmoet Ghiyath afkomstig uit Syrië, zeer vriendelijke en hartelijke man die graag grapjes maakt. Hij spreekt al aardig Nederlands en wil graag zijn computervaardigheden verbeteren. Hij werkt 2 dagen per week in het atelier.

“Ik ben blij bij Sûr. Er is een goede sfeer en de collega’s zijn als vrienden. Het is meer dan werk alleen”

Ontmoet Ambika afkomstig uit Bhutan. Bij Sûr heeft ze leren naaien. Ze is nauwkeuring, precies en zeer leergierig. Vroeger sprak ze nauwelijks, was ze erg stil, en nu is ze erg goedlachs. Ze instrueert nu zelfs nieuwe collega’s.

“Alles is fijn bij Sûr. Hier kan ik rustig steeds meer leren”

Ontmoet Nariman afkomstig uit Syrië. Ze is op donderdag bijna de hele dag aanwezig voor kleine naai werkzaamheden zoals tasjes en knoopjes. Ze wil graag haar Nederlands verbeteren en kwam een tijdje samen met haar dochter. 

Ontmoet Mohamed afkomstig uit Afghanistan. Hij was kleermaker in eigen land maar is er een tijdje uit geweest. Hij is technisch goed onderlegd en werkt erg netjes. Hij wil graag zijn Nederlands verbeteren om zelfredzamer in de maatschappij te kunnen functioneren. 

Ontmoet Maha afkomstig uit Syrië, een hele vriendelijke vrouw die altijd een lach op haar gezicht heeft. Bij Sûr wil ze haar Nederlands verbeteren. Ze kan nog niet zo goed naaien maar wel goed haken en breien. Ze helpt met knoopjes aannaaien en andere eenvoudige handwerkzaamheden. Dat doet ze met heel veel plezier.

Ontmoet Joy afkomstig uit Thailand, een vrolijk bezig bijtje wat niet stil kan zitten. Ze is er om haar Nederlands te verbeteren en doet op donderdag allerhande naai gerelateerde klusjes. 

Ontmoet Eliltha afkomstig uit Eritrea. Sinds 2 weken aan de slag bij Sûr en doet goed haar best. Ze werkt super netjes!

Ontmoet Seynabou afkomstig uit Senagal, al 25 jaar in Nederland. Moeder van 2 kinderen en bij Sûr om vooral haar ambacht te verdiepen. Ze heeft een costumière opleiding achter de rug en doet werkervaring op bij Sûr!

Ontmoet Hind, afkomstig uit Syrië. Lieve vrouw die graag wil werken en het heerlijk vindt om sieraden te maken. Daarnaast houdt ze van koken en bakken en werkt ze bij Sûr om op een gezellige manier haar Nederlands te oefenen.

Pin It on Pinterest