Ontmoet onze makers

Wij werken met een missie en gaan voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zich veilig voelt. We bieden ambachtslieden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, zelfstandigheid in de maatschappij. Vertrouwen, warmte en veiligheid zijn belangrijke waarden voor ons. Een positieve impact voor de hele samenleving! Onze makers zijn allen Nieuwe Nederlanders met een ongelooflijke passie voor hun ambacht. Samen werken wij aan een prachtige en tijdloze collectie, waarin wij gebruik maken van van hoogwaardige en natuurlijke materialen. Alles wordt bij Sûr Atelier lokaal gemaakt. We bundelen onze krachten en vormen een unieke samenwerking van ambacht, sociaal ondernemen en integratie. 

De makers

Syrië

Ontmoet Ahmed, jarenlang als kleermaker gewerkt in verschillende ateliers in Syrië en Turkije. Hij woont hier nu sinds een jaar met zijn vrouw en 3 puberkinderen en probeert een goede toekomst voor zijn gezin op te bouwen.

Eritrea

Ontmoet Ruta, deze lieve enthousiaste dame heeft sinds september 1 dag kinderopvang voor haar 1,5 jarige dochter. ’s Morgens heeft ze naailes en ’s middags werkt ze in de horeca bij Sûr. Ze leert snel!

 

Afganistan

Ontmoet Ali, een zeer ervaren kleermaker met een enorm hoog tempo. Beheerst alle technieken en verstelt, repareert of maakt kleding voor klanten. Sinds juli 2019 heeft Ali zijn eigen succesvolle naaiatelier binnen Sûr. 

Syrië

Ontmoet Atiah, moeder van 4 kinderen en zelfs al oma! Atiah is altijd vrolijk en in voor een gezellig praatje. Ze doet altijd goed haar best en werkt heel secuur en netjes. 

Eritrea

Ontmoet Zemedeh, nog niet zo lang bij Sûr en ook nog zoekende wat het beste bij haar past. Ze doet gezellig mee aan de kook workshops en naailesjes. 

Iran

Ontmoet Parisa, een energieke en super lieve dame. Ze heeft vroeger 12 jaar lang op maat kleding gemaakt voor haar klanten. Haar Nederlands is erg goed. Iedereen wordt bij Sûr uitgezwaaid met haar hoogtonige; “DoeiIII!”

Syrië

Ontmoet Enaz, heeft 2 jonge kinderen en spreekt erg goed Nederlands en Engels. Ze is een enorme aanpakker, werkt hard en nauwkeurig en toont erg veel initiatief. Ze gaat de opleiding MBO Sociaal Werker volgen. Haar interesse is daarvoor gewekt door oa haar werk bij Sûr.

Syrië

Ontmoet Shyar, een vrolijke en spontane man die niet bang is om Nederlands te spreken. Hij is een volleerd kleermaker en heeft vroeger grote gala en baljurken ontworpen en gemaakt.

Syrië

Ontmoet Ghiyath, een zeer vriendelijke en hartelijke man die graag grapjes maakt. Hij spreekt al aardig Nederlands en wil graag zijn computervaardigheden verbeteren. Hij werkt 2 dagen per week in het atelier en maakt voornamelijk tassen en broeken.

Bhutan

Ontmoet Ambika, lieve dame die goed kan breien. Bij Sûr heeft ze leren naaien. Ze is nauwkeuring, precies en zeer leergierig. Vroeger sprak ze nauwelijks, was ze erg stil, en nu is ze erg goedlachs en heeft ze heel veel praatjes. Ze instrueert nu zelfs nieuwe collega’s.

Syrië

Ontmoet Maha, een hele vriendelijke vrouw die altijd een lach op haar gezicht heeft. Bij Sûr wil ze haar Nederlands verbeteren. Ze kan nog niet zo goed naaien maar wel goed haken en breien. Ze helpt met knoopjes aannaaien en andere eenvoudige handwerkzaamheden. Dat doet ze met heel veel plezier.

Eritrea

Ontmoet Samrawit, lieve en bescheiden jonge vrouw. Ze spreekt goed Nederlands en werkt 2 dagen per week in de horeca. Ze heeft de werkzaamheden erg goed en snel opgepikt. Zij blijkt talent te hebben als barista en maakt de mooiste en lekkerste cappucino’s.  Ze is een aanpakker en erg leergierig.

Eritea

Ontmoet Abrehet, bij Sûr gekomen om Nederlands te oefenen. Ze wil graag naar  de MBO verzorgende opleiding in Haarlem.