Bij Sûr werken we met een missie die staat voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. We bieden ambachtslieden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, zelfstandigheid in de maatschappij. En we laten jou als klant graag de persoon achter jouw kledingstuk zien. Daarom gaan we deze week in gesprek met Seynabou, één van onze makers uit Senegal. 

Seynabou kwam 25 jaar geleden naar Nederland vanuit Senegal. Ze is hier getrouwd en heeft 2 kinderen gekregen. Een meisje van inmiddels 13 en een zoon van 17 jaar oud. Jarenlang heeft ze gewerkt als receptioniste bij Schiphol, maar door de komst van haar kinderen stopte ze met werken. 

4 jaar geleden hebben wij haar voor het eerst ontmoet op de Schaghelstraat in Haarlem. Bij Sûr leerden ze de beginselen van het kleermakersvak en geinspireerd is ze daarna begonnen met een Costumière opleiding in Heemskerk. Binnen 1,5 jaar heeft ze haar diploma gehaald.. Ze heeft daar patronen leren tekenen en het rekenen en puzzelen vond ze erg leuk, maar soms ook lastig. Gelukkig waren de klassen klein en kreeg iedereen veel persoonlijke aandacht.

Ze wil dolgraag nog een vervolgopleiding gaan doen en het coupeuse vak leren. Nu doet ze werkervaring op bij Sûr waarna ze hopelijk kan uitstromen naar een baan of een vervolgopleiding. Bij Sûr is er veel ruimte voor ontwikkeling zowel op technisch vlak, maar zeker ook op sociaal vlak en ze leert nu al veel van haar collega’s. We zijn trots op haar doorzettingsvermogen!

‘Het zou mijn droom zijn om ooit aan de slag te gaan in een groot atelier waar ik patronen mag tekenen, maar ook kan werken achter de naaimachine.’ aldus Seynabou.

Seynabou werkt op dit moment op de woensdag en vrijdag bij Sûr Atelier. Kom je langs om haar te ontmoeten?