Haarlem doet mee aan de achtste editie van de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) van 23 tot en met 29 september 2021. De gemeente organiseert deze week verschillende activiteiten samen met Haarlemse ondernemers die zich inzetten voor duurzaam textiel: een Green Fashion Tour, de Groene Textielroute, een avondvullend programma bij restaurant Mama Gaia en de eerste aflevering van de podcast Haarlems duurzaam textiel is beschikbaar.

Kleding maken kost veel water en energie. DSFW wil mensen daar op een positieve manier bewust van maken. Ieder jaar komt er 35 miljard kilo aan kleding bij op de wereld, terwijl 40% daarvan ongedragen wordt weggegooid. In Haarlem gooien we naar schatting 1 miljoen kilo textiel weg. Dat kan en moet dus anders! Doe je ook mee?

Er zijn duurzame en lokale alternatieven. DSFW wil deze helden in de spotlight zetten. Mama Gaia organiseert samen met de gemeente Haarlem op dinsdag 28 september een Talkshow over duurzame mode. Mode is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld en heeft grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Wat kunnen we doen om de mode-industrie te verduurzamen? Tijdens de talkshow vertellen Haarlemse ontwerpers over hun keuzes voor materialen, design en hoe zij het verschil willen maken. Onze oprichter Lara Scot zal de visie en missie van Sûr atelier uitdragen. Er worden unieke kledingstukken geshowd tijdens een modeshow én er is een feestelijke na borrel. Een spectaculaire avond vol Haarlemse mode.

Bekijk via onderstaande link de talk en modeshow!