Bij Sûr dragen we graag bij aan Slow Fashion en duurzaamheid. Alle kleding wordt lokaal gemaakt in ons naaiatelier in Haarlem en we doen enorm ons best om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen van een goede kwaliteit te werken. Wij vertellen je graag meer hierover en daarom: 3x wat je wilt weten over onze stoffen.

1. We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen

Het gebruik maken van zoveel mogelijk natuurlijke materialen staat bij ons voorop en is een belangrijk onderdeel van slow fashion. Bijna iedere stof waarmee we werken is een mix van wol en/of (bio-)katoen, linnen of viscose. In onze shop staat bij de beschrijving van het kledingstuk ook van welk materiaal het is gemaakt. 

2. De reststoffen worden hergebruikt

Om zoveel mogelijk verspilling te voorkomen, worden onze reststoffen ook hergebruikt. Zo hebben we bijvoorbeeld van de reststoffen van het mousseline blousje, ook leuke baby gifts gemaakt. Daarnaast maken we ook leuke tassen, mondkapjes of gebruiken we reststoffen voor creatieve workshops voor de makers in ons atelier.  

3. We werken met minimale voorraad

Uit duurzaam oogpunt houden wij een minimale voorraad van onze stoffen. Het kledingstuk wordt gemaakt nadat de bestelling is binnen gekomen. Hiermee voorkomen we verspilling. Mocht je online een bestelling plaatsen en niet helemaal zeker zijn over de pasvorm? Onze makers kunnen het voor je aanpassen aan de hand van jouw persoonlijke wensen in ons Haarlemse atelier.